Næringsliv

Frå Selje.info

Uniformpartner AS (Skjortefabrikken Selje)

Skjortefabrikken Selje

Skjortefabrikken Selje har sidan 1948 vore en leiande aktør på produksjon av skjorter i høg kvalitet. Det meste av produksjonen er i dag flytta til Litauen, men fabrikken er framleis en betydningsfull aktør i næringslivet i Selje. Fabrikken har mellom anna framleis serviceavdeling, innkjøp, salg og design i Selje.

Fabrikken vart grunnlagt av brødrene Asbjørn og Wald Drageseth. Det var desse som seinare også etablerte plastbåtfabrikken som i dag er Saga Boats.

Les meir om Skjortefabrikken Selje og historia her. I 2010 tok Uniformpartner, med hovedkontor i Bergen, over drifta av fabrikken.

Uniformpartner har siden starten i 1993 bygget seg opp som en solid samarbeidspartner på leveranser av uniformer og profilbekledning. De er i dag en av markedets ledende brifter.


Kontakt: [1], 57 85 92 00

Saga Boats

Saga Boats er ei familiebedrift med røtter tilbake til 1960 då fabrikken vart etablert av brødrene Asbjørn og Wald Drageseth. Seinare vart fabrikken drive vidare av Asbjørn Drageseth, og i dag er det svigerson til Asbjørn som er dagleg leiar for selskapet.

Saga Boats har heilt sidan starten hatt målsetninga å bygge kvalitetsbåtar med lokale tradisjonar, godt handverk og best mogelege sjøeigenskapar.

Selskapet produserer no omlag 100 båtar årleg og har 56 ansatte.

Les meir om Saga Boats og historia her.

Kontakt: sagaboats.no, 57 85 84 80

AS Fiskevegn

AS Fiskevegn er en ledende skandinavisk produsent av fiber, tauverk og fiskeredskaper. Fiskevegn leverer fiskeutstyr til aktører i inn og utland. Bedriften startet opp i en fiskebod på Vetrhus i 1974 av Bodvar Vetrhus, Magnus Kvalheim og Helge Solheim. Fiskevegn ble siden flyttet til Flatraket hvor bedriften til slutt ble den største arbeidsgiveren sør i kommunen. Hovuddelen av produksjonen ble i 2002 flyttet til Latvia. Ledelse og administrasjon har fremdeles sitt tilholdsted på Flatraket. Kontakt: fiskevegn.no, 57 85 84 00

Best Fishing Gear

Best Fishing Gear(BFG) produserer fiskesystemer for lineflåten. Bedriften ble opprettet i 1999 i Skavøypoll (Vågsøy kommune) av gründerene Bodvar Vetrhus og Gunnar Carlson. Basert på en idé av Poul Rasmussen om en maskin som forenklet egneprosessen for linefisket. Etter en videreutviklings prosess ved BFG kunne de produsere komplette fiskesystemer for lineflåten. I 2003 flyttet BFG inn i lokaler hos Fiskevegn på Flatraket. Kontakt: 476 30 333

Ervik Havfiske

Ervik Havfiske er ein av dei aller største arbeidsgivarane i kommuna. Selskapet driv ein flåte med 12 linebåtar, og fiskar årleg omlag 11000 tonn fisk. Kontakt: www.ervikhavfiske.no, 57 85 94 40

Global Enviro

Global Enviro International AS er et firma etablert for å tilby miljøvennlige løsninger både til lands og til sjøs. I menyen over kan dere finne mer informasjon om hvilke produkter og løsninger vi kan tilby.

Global Enviro forsker, utvikler og bygger effektive løsninger som ivaretar felles miljø samtidig som det blir generert bedre arbeidsmiljø for kunden/brukeren, både "onshore" og "offshore".

Global Enviro har egen produksjon etablert i Selje.

Kontakt: www.global-enviro.no, 70 00 90 00

Stadpipe AS

Stadpipe AS er et firma der kjernevirksomheten er basert på produksjon av rørdeler og spesialdeler i plast. Monterer også komplette rørinstallasjoner.

Kontakt: www.stadpipe.no, 57 85 68 80

Artiklar i kategorien «Næringsliv»

Kategorien inneheld desse 3 sidene, av totalt 3.